O nama

Čime se bavimo

Mi smo firma s 30-godišnjom tradicijom u pružanju usluge samoslikanja.

Vjerojatno ste se našli u situaciji da vam je hitno trebala fotografija za dokumente, neku iskaznicu, pokaz, iksicu. Možda vam slika treba rano ujutro, nema problema naše fotokabine nalaze se i na javnim prostorima i pružaju uslugu od 0-24.

Možda s društvom lutate gradom u veselom raspoloženju i želite ovjekovječiti taj trenutak. Može i to! Možete svi, koliko vas stane u fotokabinu! No zašto bi to bila bezlična fotografija, kad možete odabrati okvire s različitim motivima. Zaljubljeni ste? Htjeli bi zabilježiti taj trenutak. Naravno imate mobitel i može to i tako, ali romantični ste i volite dobre stare slike na papiru. Uđite u fotokabinu, navucite zavjesu, odaberite prikladni okvir i to je samo vaš trenutak.Mlada ste obitelj i želite zajedničkom fotografijom obradovati baku, djeda, tetku… koji priznaju samo fotografije na papiru. Trebate neku promociju svog proizvoda ili reklamu možemo vam iznajmiti fotokabinu i njen vanjski izgled prilagoditi Vašim potrebama.

Povijest:

Naša firma posluje na području Hrvatske od 1989. godine.

Počeli smo kao podružnica austrijske firme. To je bilo doba klasične fotografije i koje su se razvijale u tamnim komorama. Dakle doba kemikalija, razvijača, fiksira, negativa i foto papira. Tako su i naše foto-kabine u to doba radile na tom principu. Unutar kabine bila je oprema za razvijanje fotografija. Dakle slikali ste se i sačekali 3 minute i dobili fotografiju. U to doba to je bilo super brzo jer se kod fotografa slika čekala najmanje pola sata ili ste je dobili sljedeći dan. No kako je digitalna fotografija sve više preuzimala mjesto klasične i naša firma je 2007. godine krenula tim putem. Na sajmu foto opreme u Kölnu vidjeli smo što se nudi na svjetskom tržištu u ovoj oblasti. No svaka od ponuđenih fotokabina imala je neki sistem rada koji se nama nije u potpunosti sviđao, tako da smo pristupili izradi vlastitih fotokabina. A to je u praksi značilo da trebamo odlučiti kakav želimo printer i gdje ćemo u budućnosti nabavljati papir,  kakva kamera će zadovoljiti potrebe. Da bi sve to funkcioniralo, pristupili smo izradi programa u koji je trebala biti uključena naša vizija – da sve bude jednostavno za naše korisnike, a da zadovoljava sve standarde za slike za dokumente.